In de media zijn er vele berichten over bevallen. De vrouw zelf is hier echter weinig over aan het woord geweest. Daar willen wij verandering in brengen.

Wij, de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (de NVOG), willen namens de gynaecologen daarom weten hoe JIJ wilt bevallen

1 november Interactieve avond over
Hoe wil jij bevallen?:

‘Vruchtbare avond vraagt om vervolg’

'Interessant! Wat mooi, die bijzondere verhalen van de panelleden. En zulke uitzonderlijke situaties, zeldzaam! #hwjb #q', 'RT @JennydeJeu: @NVOG tip: heb bevalplan op posterformaat gemaakt en komt boven mijn bed zodat onze wensen extra goed in beeld zijn #hwjb', RT@DokterBertho: Top 3 verbeterpunten: Weghalen financiële prikkels, betere communicatie en Goede counseling + reële verwachtingen. #hwjb#q' en 'Goed punt! "@chamwamba: Bevallen in Nederland is overigens geweldig! Mag ook wel eens gezegd. #hwjb #Q"'. Zomaar een greep uit de 3621 berichten die tijdens de interactieve avond over Hoe wil jij bevallen via Twitter, Facebook, Blogs en fora binnenkwamen. In de media zijn er vele berichten over bevallen. De vrouw zelf is hier echter weinig over aan het woord geweest. Daar wilden de gynaecologen en verloskundigen verandering in brengen. In het kader van het 125-jarig bestaan organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) dan ook op donderdag 1 november jl. een interactieve avond, met als thema ‘Hoe wil jij bevallen?’.

Tijdens deze avond werd in het WKZ/UMC Utrecht met zwangeren, gynaecologen en verloskundigen gesproken over Hoe wil jij bevallen. Via Twitter, Facebook en internet kon vanuit het hele land worden mee gediscussieerd. En dat gebeurde in grote getalen. In twee uur tijd kwamen 3621 berichten via Twitter, Facebook, Blogs en fora binnen. Door alle reacties was #hwjb (hoe wil jij bevallen) op Twitter twee uur lang trending topic nr. 1 in Nederland.

Onderwerpen als het geboorteplan, de plaats van bevallen en de manier waarop, en de 20-weken echo kwamen uitgebreid aan bod. Conclusie van de avond is dat de zwangere goed geïnformeerd wil worden over wat er wel en niet kan bij een bevalling; dat deze niet te medisch moet worden benaderd; dat verwachtingen reëel geschetst moeten worden en met een duidelijke plaats voor de betrokken partner. Maar ook zeker dat deze avond vraagt om een vervolg.

Uitzending gemist? Bekijk hier alsnog de webcast.

NVOG 125 jaar - Hoe wil JIJ bevallen?